Staňte se zahradníkem


Pěstování plodin k jídlu je staré jako lidstvo samo. Generace před námi měly zahrady převážně k pěstování, ale samozřejmě se na nich našly i květiny. Jenže v dnešní době na většině zahrad, hlavně u novostaveb, vidíte hlavně okrasné zahrady plné květin a s bazénem. Lidem začalo být nepohodlné pěstování, protože je okolo toho samozřejmě spousta práce. Zahrada vyžaduje spoustu hodin práce a péče, což si ne každý může dovolit.

skleník z polykarbonátu

Lidé jsou velice vytížení a zvykli si, že si můžou jídlo koupit v podstatě kdykoliv. Jenže – chutná vám doopravdy ovoce a zelenina ze supermarketů? Dávno bylo prokázáno, že k pěstování velkého objemu jídla je potřeba hnojivo a různé postřiky, které zamezí zničení úrody škůdcům. Doma vypěstovaná zelenina chutná mnohem lépe, a také bylo prokázáno, že má mnohem lepší výživovou hodnotu. Proto je dobré si doma vypěstovat alespoň něco než nic. Pěstování plodin pod širým nebem je nejrozšířenější, protože lidé jsou zvyklí že se pěstuje přímo na záhonech. Jenže některým plodinám se daří spíše ve skleníku. Proto si mnoho pěstitelů pořídilo skleník už před mnoha lety, kdy byly rozšířené skleníky ze skla.

polykarbonátový skleník

Až v posledních letech je rozšířenější a populární spíše zahradní skleník z polykarbonátu, který lépe odolává vlivu počasí. U nás najdete spoustu druhů skleníků, které můžete využít i vy na vaší zahradě. Pokud máte menší pozemek, bude se vám hodit skleník menších rozměrů. I v něm si vypěstujete dostatek zeleniny na letní sezonu. Jste začátečník? Zkuste něčím jednodušším, jako jsou třeba různé druhy okurků nebo rajčat. I v sezoně jde o poměrně dražší zeleninu, takže se určitě vyplatí, když si zkusíte vypěstovat svoje. Na trzích koupíte spoustu sazenic, které můžete pěstovat rovnou ve skleníku, anebo si můžete koupit semínka, která zasejete a postupným přesazováním si vypěstujete rostlinky od nuly.